Haberler

Dereceye Giren Bestekârlar Belirlendi

BASIN BÜLTENİ | Hafız Abdullah Nazırlı (HAN) Vakfı tarafından geleneksel olarak gerçekleştirilen ve bu yıl ikincisi düzenlenen İlahi Aşkın Sesi Milletlerarası Beste Yarışması’nda üç isim dereceye girerken bir eser jüri özel ödülüne ve 17 eser de teşvik ödülüne layık görüldü.

Başvuruları 1 Temmuz 2019’da başlayan yarışmaya, son katılım tarihi 31 Ocak 2019 olarak açıklanmıştı. Yurt içi ve yurt dışındaki Türk Tasavvuf mûsıkî sevenler tarafından yoğun ilgi gören yarışmamıza birbirinden güzel çok sayıda güfteler online başvuru ile yarışmada yer aldı.

Değerlendirme Kurulunda bulunan Tasavvuf mûsıkîsinin üstatlarından Bestekâr Amir Ateş, Tasavvuf Mûsıkîsi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Hakkı Türabi, Bestekâr-Müzisyen Erdoğan Tozoğlu ile Neyzen-Bestekâr M. Hakan Alvan, yarışmaya katılan eserler değerlendirdi. Bestekâr ve sanatçılardan oluşan Jüri, yarışmacı eserleri online sistem üzerinden puanlayarak dereceye giren güfteleri belirledi.

Katılan güfte ve eserler; 58 ve 59. hükümetlerde Sanayi ve Ticaret Bakanlığı görevinde bulunan Ali Coşkun, Hafız Abdullah Nazırlı Vakfı Başkanı M. Vehbi NazırIı, Güzel Sanatlar Genel Müdürü, Neyzen -Tanburi Doç. Dr. Murat Salim Tokaç, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Bestekâr – Udi Prof. Dr. Suat Kıyak ve Gazeteci – TV Programcısı Mehmet D. Özülker’den oluşan İcra Kurulu toplanarak jüri tarafından belirlenen ve puanlanan yarışmacı eserlerini gözden geçirdi.

İcra Kurulu, jüri tarafından verilen eşit puanlı eserleri bir kez daha değerlendirirken, yarışma şartnamesinde belirtilmesine rağmen kendi sesi ile beste gönderenlerden ilk üç dereceye giren bir eseri teşvik ödülüne layık gördü. Kurul ayrıca, jüri puanları esas alınarak hesaplanan her bir bestenin ortalama puanlarına göre önceden ilan edilmiş olan miktarlarda ödül verilecek bestekârları belirledi.

Tasavvuf Mûsıkîmizin değerli üstatları yarışma dışı beste göndermeleri için yazılı davetimize icabet ederek “Güfteler Kitabı’ndan” seçtikleri güfteleri besteleyerek vakfımıza bağışlayan; Amir Ateş, Halil Necipoğulları, Prof. Dr. Mehmet Emin Ay ve Erdoğan Tozoğlu’na saygı ödülü verilmesi kararlaştırılmıştır.


Gala ve ödül konser tarihlerinin önümüzdeki günlerde duyurulması kararlaştırılırken ödüle layık görülen güfte isimleri ve bestekârları aşağıdaki bağlantıdan görebilirsiniz.

Yarışmaya katılan tüm bestekârlarımıza teşekkür eder, başarılar dileriz.

Saygılarımızla,

M. Vehbi Nazırlı
HAN Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı


Ayrıntılı bilgi için 0534 570 78 10 nolu telefondan ya da bilgi@ilahiaskinsesi.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.


Tüm Haberler

1NİSAN
İlahi İcra
Yarışması
Başlıyor.

Duyurular

İlahi Aşkın Sesi Milletlerarası İcra Yarışması 1 Nisan’da başlıyor!

İlahi Aşkın Sesi İcra Yarışması Başvurları. 1 Nisanda Başlıyor.

devamı

İlahi Aşkın Sesi Dergisi Yayınlandı

İlim - İrfan - Ahlak - Hikmet Kültür - Sanat - Edebiyat Şiir - Tarih - Mûsıkî Dergisi yayın hayatına başladı. Derigiye erişmek için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.

devamı

Başvurular sona ermiştir

Yunus Emre Yılı’na özel olarak bu yıl 3.sü düzenlenen İlahi...

devamı

Yarışmamıza artık 5 beste ile başvurabilirsiniz

Yunus Emre ve Türkçe Yılı nedeniyle Yunus Emre şiirlerinin bestelenmesini...

devamı

Yarışmaya başvuru ücreti kaldırıldı

Ülkemizin yaşadığı pandemi sürecinde sanat camiamızın da maddi-manevi sıkıntılar yaşadığı...

devamı

Başvuru için Güfteler Kitabı yayınlandı

Bu yıl Yunus Emre Yılı nedeni ile üçüncüsü yapılan İlahi Aşkın Sesi...

devamı